Så här jobbar State of Grace

Igår kväll var det rep igen, eller vad man nu ska kalla det. 
 
Vi håller på att snitsa på några riktigt fina låtar nu, varav en är en cover. Varför gör vi en cover? Jo ibland så dyker låtar upp lite här och där vare sig man vill det eller inte, och när en låt har dykt upp ca 2 000 gånger och man varje gång slagit fast att den här låten skulle kunna göras bättre. Då börjar det bli dags att ta saken i egna händer. Nu när förhoppningen finns om att spelas lite på radio så hoppas man ju att den gamla versionen ska dö ut i skuggan av våran. Jag förstår att detta låter som att vi är fantastiskt höga på oss själva och våran musik, och det antar jag stämmer. Jag menar skulle vi inte gilla det vi gör skulle vi ju göra nåt annat, det är ju inte svårare än så. 
 
Men hur som helst, vi ställde upp studion igår igen i all dess enkelhet och skulle sätta fart. Vi fokuserade på det viktiga, trummisen tränar på att spika in sina bästa rockposer med gitarr * (!? se kommentar nedan) syntaren försöker i all oändlighet att sätta upp tavlan med sig själv naken som barn på replokalsväggen. Sen bara stångar vi in en inspelning av låten på 30 minuter, fnissar lite grann åt våran genialitet och åker hem. Vilken sjuklig hybris vi har nu, men vi låter det få vara så. 
 
*=Problemet med detta beteende är att trummisen aldrig kommer att ha en gitarr i handen på scenen och att vi spelar pop vilket gör rockposer i sig ganska onödiga. 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s